Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • This eveniment has passed.

Suntem ultimii cinci

octombrie 23, 2016 @ 8:00 pm - 9:15 pm

Eveniment Navigation

suntem-ultimii-5-quad

suntem-ultimii-5-act-without-words-ii suntem-ultimii-5-come-and-go suntem-ultimii-5-play suntem-ultimii-5-what-where  

Cinci piese scurte de Samuel Beckett. Cu:

Ana Covalciuc
Idris Clate
Gomoi Șerban
Sorina Ştefănescu
Vlad Udrescu


Scenografia: Andreea Simona Negrilă
Light Design: Vlad Dragomirescu
Cristian Ciopată
Percuție: Gabriel Bălașa
Sound design: Daniel Octavian Nae
Regia: Dragoș Alexandru Musoiu

 

 

 

Regizorul Dragoș Mușoiu propune un experiment vizual și actoricesc, pornind de la 5 texte scurte, aproape necunoscute, scrise de Samuel Beckett. Se respectă cu o exactitate aproape absurdă (pentru că își asumă lipsa de orice orientare comercială) indicațiile autorului, se adaugă 5 actori care funcționează cu minuțiozitatea acelor de ceasornic, se suprapune multă tehnică ajutător-iluzorie… și rezultă un spectacol îngrijorător de contemporan.

De ce îngrijorător? Pentru că este vorba despre existența noastră de zi cu zi, intersectată cu… teatrul absurdului. Punctele comune: lipsa de comunicare reală, robotizarea reacțiilor, frica de acțiune imediată, teama de iubire, plictisul fundamental, din nou robotizare… drumurile lui Sisif trăite de noi toți în timp real. Piesele scurte ale lui Beckett creează o lume suprarealistă, dar familiară în același timp, o lume în care controlul total este subminat, iar salvarea poate veni din cele mai neașteptate locuri.

Suntem ultimii 5 este un spectacol puternic despre condiția umană, despre acțiunile și gândurile noastre în încercarea de a exista, alături de ceilalți, în societate. O adevărată provocare atât pentru echipa artistică, cât și pentru spectatori, totul la indicațiile stricte, matematice ale lui Beckett.

”Pentru ca spectatorul să aibă toată libertatea de a citi și interpreta după bunul plac și după posibilități ceea ce vede, a trebuit ca, noi, echipa de creație, să ne abținem de la orice formă de interpretare și să ne concentrăm pe a da expresie fidelă scriiturii lui Beckett”. – Dragoș Mușoiu

 

Detalii

Data:
octombrie 23, 2016
Timp:
8:00 pm - 9:15 pm
Website:
https://www.mystage.ro/spectacole/suntem-ultimii-cinci-292?af=41

Organizator

TNB
Telefon:
021 3147171
Website:
http://www.tnb.ro/ro

Locaţie

TNB – sala Mică
Bld. Nicolae Bălcescu nr 2
București, 010051 România
+ Harta Google
Website:
http://www.tnb.ro/ro