ana yorick

Ana Covalciuc: Visez la un teatru care să aducă oamenii împreună, așa cum îi aduce muzica – Yorick.ro

 

Momentul meu preferat din „Omul cel bun din Seciuan” e la final, unde avem un epilog în care, cumva, am simțit foarte concret misiunea mea ca actor. Pentru că suntem în față, în buza publicului, contactul e foarte direct și le spunem oamenilor în ochi niște lucruri pe care le-a vrut și Brecht și în care credem și noi și care pot modifica ceva. E ceva de genul: „Oameni buni, până la urmă e vorba despre noi și, dacă vrem să schimbăm ceva, începe aici, acum, în momentul ăsta”. Când ajung acolo sunt întotdeauna foarte emoționată și am o senzație de acut! Pentru că am ocazia să le spun oamenilor: „Schimbarea e în voi!”

 

Cu toții simțim pulsația – care stă la baza a orice. Pulsația care e în tot, în viață, în bătăile inimii, în orice – de-asta cred că avem un teritoriu comun prin ritm. La un nivel preexpresiv, ritmul ne aduce împreună. Uneori visez la un teatru care să aducă oamenii împreună, așa cum îi aduce muzica.

SEE MORE

10 pentru Film la TIFF, 2015 – În meseria asta e vorba mult mai mult de muncă decât de glorie – liternet.ro

Cred că beneficiez acum de o oarecare vizibilitate, dar asta vine după mai bine de 10 ani de muncă susţinută, n-a venit din senin, am “construit” având convingerea că dacă eu îmi văd de treaba mea, restul va veni de la sine şi cred că asta se întâmplă acum.

SEE MORE
ana liternet
ana TIFF

10 PENTRU FILM: Ana Covalciuc – blog.tiff.ro

De când a aflat că a fost selectată în proiectul 10 PENTRU FILM se tot gândește la sfaturile primite de la prieteni: “Smile & wave!, Fă-ți cărți de vizită!, Încearcă să pleci odihnită!, Poartă tocuri! :), Bucură-te!

SEE MORE

Ana Covalciuc: “Joc, deci exist!” – Formula AS

Pentru mine, actoria e un drum catre mine. Descopar cu fiecare rol ca omul are resurse total necunoscute, laturi neexplorate. Ma consider norocoasa ca, prin natura meseriei, sunt mereu in situatia in care sa-mi pun intrebari despre firea omeneasca. Imi da sansa sa ma descopar, sa ma pun fata in fata cu nuante ale firii pe care nici nu le banuiam. In acelasi timp, teatrul e o modalitate de a comunica cu ceilalti. Am mare nevoie de confruntarea cu ceea ce traiesc altii. Reactiile lor ma ghideaza, ma ajuta sa inteleg mai bine lumea in care traim.

SEE MORE
ana AS